NYT

8. august 2019:
Vi siger farvel til vores uddannelseslæge Kamilla, som vi har været glade for at arbejde sammen med det sidste halve år. Fra 1. september kan vi byde velkommen til 2 nye uddannelseslæger: Sandra Næsby Hvid og Anne-Sofie Rask Pedersen

 

26. maj 2019:

Der er udkommet en App, som gør det nemmere, at komme i kontakt med egen læge. Med denne app kan du skirive til lægen, forny recepter, tjekke henvisninger til andre i sundhedsvæsenet og holde styr på aftaler. Man skal downloade appe "Min Læge", som denne kan findes på nedenstående link:
https://www.laeger.dk/min-laege
 

1. marts 2019:
Læge Nina Kirkeby er rykket videre i sin speciallægeuddannelse, så vi har måttet give slip på hende, Både personale og patienter vil savne hende.

I stedet får vi læge Kamilla Bredsgaard Høeg, som kommer fra en stilling på urinvejskirurgisk afdeling i Vejle - vi glæder os til samarbejdet.

21. februar 2019:
Nu kan man bruge sin NemID til at logge ind på elektronisk kommunikation med klinikken. 

20. december 2018:
Vi siger farvel til vores vikar, Lener Hauerslev. Vi har været meget glade for Lenes indsats i klinikken og ønsker hende held og lykke videre i karrieren.

1. oktober til 31. december 2018:
Influenzavaccination foretages mellem 9 og 12 i klinikken, man kan bare møde op. Efter 20. november vil det være en god ide at ringe i forvejen, da vores lager er lille sidst på sæsonen og vi ikke vil risikere du går forgæves.

Gravide efter 12. uge har gratis vaccination frem til 1. marts.

1. september 2018:
Vi siger velkommen til vores nye uddannelseslæge, Nina Kirkeby. Nina er netop startet på sin speciallægeuddannelse til praktiserende læge og har tidligere arbejdet på Vejle Sygehus.

Samtidig siger vi farvel til vores uddannelseslæge Jasmin Thangavel, som alle har været meget glade for, og ønsker hende god vind fremover.

19. juni 2018: Vi har ansat Lene Hauerslev som vikar i klinikken. Lene er speciallæge i almen medicin og uddannet i Vestjylland. Hun vil vikariere på skift for os alle 3, for at sikre service og undgå lange ventetider.

10. marts 2018:
Vi har opsat en forslagskasse i venteværelset, hvori v i meget gerne modtager ris, ros og gode forslag til klinikken.

1. marts 2018:
Vi siger velkommen til vores nye uddannelseslæge, Jasmin Thangavel. Jasmin kommer fra en 6-måneders stilling på medicinsk afdeling i Vejle og skal være hos os i 6 måneder. 

Januar-februar 2018:
Vi foretager patienttilfredshedsundersøgelse i klinikken. En række af vores patienter bliver bedt om at udfylde spørgeskema om klinikken. Der vil blive udarbejdet en rapport udfra de anonyme besvarelser og den kommer til at ligge klar midt i april måned.

13. december 2017:
Angående vaccination mod pneumokokker (lungebetændelse)

En fuld vaccination består af 1 dosis "Prevenar" og 1 dosis "Pneumovax". Tilskudsreglerne er forskellige for de to vacciner.

Der kan fås tilskud til "Prevenar" i følgende tilfælde:

 • Personer med:
  • Udført/planlagt splenektomi (fjernelse af milt)
  • Organtransplantation
  • Cohclear-implantation
  • Manglende miltfunktion
  • Likvorlækage (læk af væsken i hjernen)
  • Tidligere invasiv pneumokoksygdom
  • Immunsuppression (fx ved HIV-infektion eller lymfom)
  • KOL hos ældre > 65 år
  • FEV1 < 40 % af forventet (alvorlig nedsat lungefunktion)
  • Hjerteinsuffciens hos ældre > 65 år
  • Diabetes mellitus hos ældre > 65 år. 
  • Børn med visse kroniske sygdomme

Der kan fås tilskud til "Pneumovax" i følgende tilfælde:

 • Personer med:
  • Udført/planlagt splenektomi
  • Organtransplantation
  • Cohclear-implantation
  • Manglende miltfunktion
  • Likvorlækage
  • Tidligere invasiv pneumokoksygdom
  • Immunsuppression (fx ved HIV-infektion eller lymfom).
  • Børn med visse kroniske sygdomme

Vær opmærksom på at vaccination uden tilskud er en ydelse udenfor sygesikringen, og der ved vaccination med disse pålægges et privat konsultationshonorar oveni. Spørg os i tvivlstilfælde.

6. december 2017:
Lægehuset holder åbent alle hverdage i julen - dog med nedsat bemanding

13.-14. november 2017:
Lægehuset er lukket grundet fælles uddannelse for hele klinikken - på Lægedage i København - Lægehuset Gunhilds Plads 6 tlf 75821066 kan kontaktes denne dag i tilfælde af akut sygdom

11. september 2017:
Læge Kirsten Reinholt vender tilbage til os som en del af sin speciallægeuddannelse i almen medicin. Kirsten er host os fast indtil marts 2018 - herefter kommer hun en gang om måneden i 2½ år, inden hun atter er her fast i ½ år. 
 

9. juni 2017:
Lægehuset er lukket grundet internt møde - Lægehuset Gunhilds Plads 6 tlf 75821066 kan kontaktes denne dag i tilfælde af akut sygdom.
 
2. juni 2017:
Nye regler for kørekort fra 1. juli 2017.
Udløbsdatoen på dit kørekort afhænger af, hvornår kørekortet er udstedt. For nogen gælder at kørekortet er gældende til de er 70 år, og for andre med nyere kørekort er kørekortet gældende i 15 år fra udstedelsesdatoen. Fra 1. juli skal man forny kørekortet administrativt på borgerservice, som fremover fornys med 15 år af gangen. I den forbindelse skal der ikke indleveres lægeattest. Indtil 1. juli gælder de hidtidige regler.

20. maj 2017:
Så er det snart sommer og ferien tiden nærmer sig. Vi har fordelt vores ferier, så Lægehuset har åben hele sommeren for akut sygdom og for ting, der ikke kan vente til den pågældene læge kommer tilbage.
Elsebeth Rasmussen har ferie fra 1. juli - 30. juli
Inger Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 22. juli - 13. august
Peder Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 8. juli - 16. juli og 29. juli - 13. august
God sommer til alle
 
20. maj 2017:
Musik i venteværelset. Dette er for dels at give en afslappet stemning og for at sikre at eventuelle lyde fra konsultationsrummene ikke høres i venteværelset. Selv om vi har lydtætte vægge og døre, så er dette ikke altid nok.
 
19. maj 2017:
Uddasnnelseslæger: 31. maj stopper vores uddannelseslæge Ninel Nazarian efter endt klinisk basisuddannelse. Efter 9 måneder hos os ønsker vi hende held og lykke frem over. Pernille Oversø Hansen er kommet tilbage fra barsel og bliver hos til sommer. Fra september er det aftalen at Kirsten Reinholt, som tidligere har været ansat i Lægehuset kommer tilbage som led i sin speciallægeuddannelse til praktiserende læge.
 
1. marts 2017:
Vi tager foto af vores patienter, som skal være en naturlig del af journalen og til sikker patientidentifikation. Fotoet kan tages ved skranken eller af lægen i forbindelse med konsultation.
 
1. november 2016:
Vi har fået nyt venterelse og nye møbler, og håber på, at det falder i vores patienters smag ;-)
 
1. oktober 2016:
Fra 1. oktober kan man blive vaccineret mod influenza alle hverdage i Lægehuset. Man behøver ikke at bestille tid, men kan bare komme forbi tirsdag-fredag inden kl 12.30. Hvis man er over 65 år er vaccinationen gratis, hvilket også gælder, hvis man har en sygdom, hvor det anbefales, at man bør vaccineres, og gravide.
 
1. september 2016:
Lægehuset deltager i uddannelse af læger. 1. september starter læge Ninel Nazarian og hun skal være hos os det næste halve år. 
 
14. marts 2016:
Der er aktuelt mangel på læger i Danmark, hvilket også gælder praktiserende læger. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en prognose for antallet af læger i landet de næste mange år. Medierne har taget dette lægeprognose til sig, og man får på fornemmelsen, at der kun er tale om en midlertidig mangel på læger, men manglen løses først om ca. 25 år. Her er de tal, som Sundhedsstyrelsen har meldt ud:
Årstal og forventet antal af læger
2015: 4635
2020: 4767
2025: 4972
2030: 5402
2035: 5914
2040: 6369 
 
1. marts 2016:
Lægehuset deltager i uddannelse af læger. 1. marts starter læge Pernille Oversø Hansen og hun skal være hos os det næste halve år. 
 
29. februar 2016:
De næste måneder er sygeplejerske Aida tilknyttet lægehuset tre dage om ugen.  
 
9. og 10. november 2015:
Lægehuset holder lukket i to dage, da såvel læger som personale er på fælleskursus i København.  Ved akut sygdom kontaktes vores kolleger på Gunhilds Plads 6 - altså lægerne, som har praksis lige oven over os i samme bygning - tlf: 7582 1066.
 
11. oktober 2015:
I uge 35 og 36 gennemførte vi en analyse af vores telefonsystem med flere linier og mulighed for at blive sat i kø. Analysen viser:
Receptionen: 526 besvarede opkald, heraf blev 55% besvaret umiddelbart og kom således ikke i kø. Blev man sat i kø ventede man i gennemsnit 2 minutter. Længste tid i køen var 12 minutter, hvilket var et enkeltstående tilfælde.
 
Lægernes telefontid mellem 8.00-9.00:
Elsebeth Rasmussen: 119 besvarede opkald, heraf 33% som blev svaret umiddelbart uden at komme i kø. For dem, som blev sat i kø, var ventetiden i gennemsnit 3 minutter. Enkelte ventetid i kø var op til 9 minutter, og den længste ventetid er fra 8.00 til 8.10, altså lige i starten af telefontiden.
Inger Ahnfeldt-Mollerup: 155 besvarede opkald, heraf 37% som blev svaret umiddelbart uden at komme i kø. For dem, som blev sat i kø, var ventetiden mellem 4 og 5 minutter. Den længste ventetid er fra 8.00 til 8.10, altså lige i starten af telefontiden og var på 12 minutter.
Peder Ahnfeldt-Mollerup: 129 besvarede opkald, heraf 55% som blev svaret umiddelbart uden at komme i kø. For dem, som blev sat i kø, var ventetiden i gennemsnit 2 minutter. Den længste ventetid er fra 8.00 til 8.10, altså lige i starten af telefontiden, og var på 10 minutter.
 
1. oktober 2015:
Fra 1. oktober kan man blive vaccineret mod influenza alle hverdage i Lægehuset. Man behøver ikke at bestille tid, men kan bare komme forbi. Hvis man er over 65 år er vaccinationen gratis, hvilket også gælder, hvis man har en sygdom, hvor det anbefales, at man bør vaccineres, og gravide.
 
1. september 2015:
Lægehuset deltager i uddannelse af læger. 1. september starter læge Kirsten Reinholt og hun skal være hos os det næste halve år. 
 
24. juni 2015:
Så er det sommertid. Vi har fordelt vores ferier, så Lægehuset har åben hele sommeren for akut sygdom og for ting, der ikke kan vente til den pågældene læge kommer tilbage.
Elsebeth Rasmussen har ferie fra 29. juni-17. juli
Inger Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 13. juli - 31. juli
Peder Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 20. juli - 7. august
God sommer til alle
 
1. marts 2015:
Efter et halvt år hos os skal læge Jens-Christian Georg Kobbelgaard Beuke videre i sin uddannelse til speciallæge. Det har været en fornøjelse at have ham i praksis og vi ønsker ham al held og lykke fremover. 
 
10.-11. november 2014:
Lægehuset holder lukket i to dage, da såvel læger som personale er på fælleskursus i København.  Ved akut sygdom kontaktes vores kolleger på Gunhilds Plads 6 - altså lægerne, som har praksis lige oven over os i samme bygning - tlf: 7582 1066.
 
23. oktober 2014:
Læge Inger Ahnfeldt-Mollerup er i Uganda og besøger at ulandsprojekt frem til 6. november 2014. Det er et projekt, som kører under Dialogos, og som arbejder med at etablere et samarbejde mellem traditonelle behandlere og det officielle sundhedssystem samt at danne kvindegrupper for at fremme demokratisering i de lokale samfund.
 
1. oktober 2014:
Fra 1. oktober kan man blive vaccineret mod influenza alle hverdage i Lægehuset. Man behøver ikke at bestille tid, men kan bare komme forbi. Hvis man er over 65 år er vaccinationen gratis, hvilket også gælder, hvis man har en sygdom, hvor det anbefales, at man bør vaccineres, og gravide.
 
1. september 2014:
Ny uddannelseslæge i Lægehuset. Fra 1. september starter læge Jens-Christian Georg Kobbelgaard Beuke og skal være hos os det næste halve år. Efter et halvt år hos os drager læge Hayarpi Kordjian videre i sin uddannelse til speciallæge. Det har været en fornøjelse at have hende i praksis og vi ønsker hende al held og lykke fremover. 
 
1. juli 2014:
Så er det sommertid. Vi har fordelt vores ferier, så Lægehuset har åben hele sommeren for akut sygdom og for ting, der ikke kan vente til den pågældene læge kommer tilbage.
Elsbeth Rasmussen har ferie fra 14.-18. juli
Inger Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 14. juli - 3. august
Peder Ahnfeldt-Mollerup har ferie fra 21. juli - 10. august
God sommer til alle
 
14. maj 2014:
Vi har indstalleret en computer i venteværelset, som man kan benytte frit. Der er internet adgang, og der er muligt at tjekke sine e-mails samt læse nyheder på nettet. Man kan også finde sundhedsoplysninger, eller registrere sig som bruger på vores hjemmeside.
 
5. april 2014:
Nyt personale i Lægehuset: Efter adskillige år i praksis har bionanalytiker Solveig Vejlø valgt at lade sig pensionere fra 31. marts 2014. Det har været en fornøjelse at have Solveig tilknyttet i praksis her i den første tid efter omstruktureringen og hun har været en uvurderlig hjælp. Vi har været så heldige at finde Lise Bredvig, som er uddannet farmakonom, der i stedet skal indgå i praksis og være del af Lægehuset fremover. Ud over laboratorieopgaver og sekretærarbejde skal Lise også være med til at sikre medicinordination og - bestilling i Lægehuset.
 
1. februar 2014:
Vi har gennemført en analyse af vores nye telefonsystem med flere linier og mulighed for at blive sat i kø. Denne analyse viser, at der i lægernes telefonkø fra 8.00 til 9.00 var en gennemsnitlig ventetid fra 47 sekunder til 6 minutter inden man kom igennem til lægen. 20-85% af opringningerne besvaredes herudover umiddelbart, inden de overhovedet nåede ind i køen.
I den øvrige faste telefontid, hvor praksispersonalet besvarer opkald, var det kun 20-30 %, der blev sat i kø, da telefonen ellers blev besvaret umiddelbart uden ventetid. Den gennemsnitlige ventetid i køen var på 2 minutter og 13 sekunder. Vi er godt tilfredse med forbedringerne.
 
6. december 2013:
Praksispersonale søges til Lægepraksis i Vejle. Per 1. marts 2014 eller efter aftale. Vi søger en person, der er villig til at påtage sig et spændende og alsidigt job bestående af såvel kliniske som sekretæropgaver, bl.a. blodprøvetagning og lungefunktionsundersøgelse, mikroskopi, telefonbetjening m.m. Vi forventer, du har erfaring med patientkontakt, er fleksibel og kan arbejde selvstændigt. Endvidere værdsættes et godt humør og overblik i travle situationer. Arbejdstid: 25 timer om ugen. Løn efter overenskomst med PLA. Ansøgning sendes senest 6. januar 2014 til lægehuset.E-mail bedes anført, da svar gives pr. mail. Ansættelsessamtaler ultimo januar 2014.
 
1.juli 2013:
Vores nye klinik er nu klar. Vi har udvidet og inddraget nabolokalerne for at få mere plads til os allesammen og for at få plads til endnu en praktiserende læge under samme tag. Læge Peder Ahnfeldt-Mollerup har overtaget praksis fra Steen Vejlø pr. 1. Juli og er flyttet her til Gunhilds Plads 4A.
 
6. maj 2013:
Klinikken har fået nyt computer og telefonsystem. Alle patienter er derfor nødt til på ny at oprette sig som brugere af systemet. Vi håber med dette skift at have fået et system som gør elektronisk kommunikation sikker og stabil. På grund af overgang til det nye, obligatoriske "Fælles Medicinkort" som både praktiserende læge og sygehuset kan se, kan der være problemer med at bestille fast medicin elektronisk første gang du skal det i det nye modul. Det er lægen der skal oprette medicinen i det fælles medicinkort - så dette problem løses ved telefonisk kontakt til lægen (ml 8 og 9) eller ved at sende en e-konsultation til lægen, der så kan oprette kortet til dig.